Szórt meggyes rétes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szórt meggyes rétes

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg rétesliszt
  • 25 dkg sima liszt
  • 30 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 2 üveg meggybefőtt
  • fahéj
  • búzadara
  • cukor

A tetejére:

  • 3 db egész tojás
  • 1/2 l tej

Elkészítése:

Vajjal kikenünk egy közepes tepsit. A tésztához valókat összekeverjük. A keverék felét beleszórjuk a tepsibe és egyenletesre összerázzuk. Meggyet alaposan lecsöpögtessük. A keverék tetejére szórjuk a kevés búzadarával, cukorral fahéjjal elkevert meggyet majd rászórjuk a lisztkeverék másik felét.

A tetejére valókat összekeverjük és egyenletesen rálocsoljuk a tepsiben lévő keverékre. Néhány helyen villával megszurkáljuk a „tésztát”, hogy a folyadék le tudjon csurogni.

Kb. 10 dkg vajat még a tetejére morzsoltam. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon én légkeverésesben 180 fokon, kb. 40-50 percen át sütjük.

Tipp:

Legközelebb 1 üveg meggyel többet teszek bele,elbírja.
Köszönöm a receptet Csík Lászlóné Marcsinak :)