Meggyes morzsasüti recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg tönkölybúza liszt világos
- 5 dkg dió-darálva
- 5 dkg kókuszvirág cukor-vagy porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 tk sütőpor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 20 dkg magozott meggy
- 5 dkg porcukor
- 1 ek étkezési keményítő
Elkészítése
A dióval, sütőporral, cukorral elkevert lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást.
Összedolgozzuk, hűtőszekrényben pihentetjük az egyik felét, a másikat fagyasztóban, míg elkészül és kihűl a töltelék.
Meggyet összemelegítjük a cukorral, besűrítjük keményítővel, kicsit összeturmixoljuk.
Az áthűlt tésztát belenyomkodjuk egy 18-es kerek sütőformába, ráöntjük a meggyes tölteléket, az átfagyott tésztát ráreszeljük.
180°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »