Meggyes morzsasüti recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg tönkölybúza liszt világos
- 5 dkg dió-darálva
- 5 dkg kókuszvirág cukor-vagy porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 tk sütőpor
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 20 dkg magozott meggy
- 5 dkg porcukor
- 1 ek étkezési keményítő
Elkészítése
A dióval, sütőporral, cukorral elkevert lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást.
Összedolgozzuk, hűtőszekrényben pihentetjük az egyik felét, a másikat fagyasztóban, míg elkészül és kihűl a töltelék.
Meggyet összemelegítjük a cukorral, besűrítjük keményítővel, kicsit összeturmixoljuk.
Az áthűlt tésztát belenyomkodjuk egy 18-es kerek sütőformába, ráöntjük a meggyes tölteléket, az átfagyott tésztát ráreszeljük.
180°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsül.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.