Meggyes morzsasüti recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg tönkölybúza liszt világos
- 5 dkg dió-darálva
- 5 dkg kókuszvirág cukor-vagy porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 tk sütőpor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 20 dkg magozott meggy
- 5 dkg porcukor
- 1 ek étkezési keményítő
Elkészítése
A dióval, sütőporral, cukorral elkevert lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást.
Összedolgozzuk, hűtőszekrényben pihentetjük az egyik felét, a másikat fagyasztóban, míg elkészül és kihűl a töltelék.
Meggyet összemelegítjük a cukorral, besűrítjük keményítővel, kicsit összeturmixoljuk.
Az áthűlt tésztát belenyomkodjuk egy 18-es kerek sütőformába, ráöntjük a meggyes tölteléket, az átfagyott tésztát ráreszeljük.
180°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsül.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »