Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes morzsasüti recept

Meggyes morzsasüti
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 15 dkg tönkölybúza liszt világos
    • 5 dkg dió-darálva
    • 5 dkg kókuszvirág cukor-vagy porcukor
    • 10 dkg vaj
    • 1 tk sütőpor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A töltelékhez:

    • 20 dkg magozott meggy
    • 5 dkg porcukor
    • 1 ek étkezési keményítő

    Elkészítése

    A dióval, sütőporral, cukorral elkevert lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást.

    Összedolgozzuk, hűtőszekrényben pihentetjük az egyik felét, a másikat fagyasztóban, míg elkészül és kihűl a töltelék.

    Meggyet összemelegítjük a cukorral, besűrítjük keményítővel, kicsit összeturmixoljuk.

    Az áthűlt tésztát belenyomkodjuk egy 18-es kerek sütőformába, ráöntjük a meggyes tölteléket, az átfagyott tésztát ráreszeljük.

    180°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá