Meggyes morzsasüti recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg tönkölybúza liszt világos
- 5 dkg dió-darálva
- 5 dkg kókuszvirág cukor-vagy porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 tk sütőpor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 20 dkg magozott meggy
- 5 dkg porcukor
- 1 ek étkezési keményítő
Elkészítése
A dióval, sütőporral, cukorral elkevert lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást.
Összedolgozzuk, hűtőszekrényben pihentetjük az egyik felét, a másikat fagyasztóban, míg elkészül és kihűl a töltelék.
Meggyet összemelegítjük a cukorral, besűrítjük keményítővel, kicsit összeturmixoljuk.
Az áthűlt tésztát belenyomkodjuk egy 18-es kerek sütőformába, ráöntjük a meggyes tölteléket, az átfagyott tésztát ráreszeljük.
180°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










