Meggyes morzsasüti

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg tönkölybúza liszt világos
  • 5 dkg dió-darálva
  • 5 dkg kókuszvirág cukor-vagy porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tk sütőpor
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 20 dkg magozott meggy
  • 5 dkg porcukor
  • 1 ek étkezési keményítő

Elkészítése

A dióval, sütőporral, cukorral elkevert lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást.

Összedolgozzuk, hűtőszekrényben pihentetjük az egyik felét, a másikat fagyasztóban, míg elkészül és kihűl a töltelék.

Meggyet összemelegítjük a cukorral, besűrítjük keményítővel, kicsit összeturmixoljuk.

Az áthűlt tésztát belenyomkodjuk egy 18-es kerek sütőformába, ráöntjük a meggyes tölteléket, az átfagyott tésztát ráreszeljük.

180°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsül.