Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-mákos kocka recept

Meggyes-mákos kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Lapokhoz:

    • 1 nagy pohár kefir
    • 1 pohár cukor
    • fél pohár olaj
    • 1 pohár mák
    • 1 pohár sima liszt
    • 1 csipet só
    • 1 cs sütőpor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Grízes krémhez:

    • 10 dkg gríz
    • fél l tej
    • 20 dkg vaj
    • 5 dkg cukor
    • 2 dl habtejszín
    • 1 cs vaníliás cukor
    • késhegynyi só

    Zseléhez:

    • 1 ü meggybefőtt (jó a fagyasztott és a friss is)
    • 1 cs zselatin

    Mázhoz:

    • 10 dkg keserű csoki
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    Tészta: egy nagy tálba öntöm a kefirt, az olajat, a cukrot és a tojásokat. Ezt jól összedolgozom, majd jöhet bele a többi összetevő, képlékeny masszát kell kapjak. A 30*40 cm-es tepsit kivajazom vagy kibélelem sütőpapírral és beleöntöm a tésztát. 180-190 fokon 15-20 perc alatt készre sütöm.

    Krém: a grízt a tejjel, cukorral és sóval jó sűrűre főzöm, apránként hozzáadom a tejszínt és darabonként bele keverem a vajat. Jól kenhető masszát kell kapjak, félre teszem hűlni, néha átkeverem.

    Zselé: a meggyet levével együtt felforralom, hozzáadom a zselatint, amit a használati utasítás szerint készítek el.
    Ezt is jól lehűtöm (ha édesen szereted tehetsz bele cukrot).

    Máz: a csokit a vajjal összeolvasztom mikróban és a süti tetején egyenletesen elosztom.

    Amikor minden lehűlt, a tésztát középen kettévágom, rákenem a meggyet, letakarom a tészta másik felével, ezen egyenletesen elosztom a grízes krémet, erre jön a csoki. A tetejét lehet bármivel díszíteni. Akkor a legjobb, ha egy éjszakát pihen a hűtőben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá