Hozzávalók:
Lapokhoz:
Grízes krémhez:
Zseléhez:
Mázhoz:
Elkészítése:
Tészta: egy nagy tálba öntöm a kefirt, az olajat, a cukrot és a tojásokat. Ezt jól összedolgozom, majd jöhet bele a többi összetevő, képlékeny masszát kell kapjak. A 30*40 cm-es tepsit kivajazom vagy kibélelem sütőpapírral és beleöntöm a tésztát. 180-190 fokon 15-20 perc alatt készre sütöm.
Krém: a grízt a tejjel, cukorral és sóval jó sűrűre főzöm, apránként hozzáadom a tejszínt és darabonként bele keverem a vajat. Jól kenhető masszát kell kapjak, félre teszem hűlni, néha átkeverem.
Zselé: a meggyet levével együtt felforralom, hozzáadom a zselatint, amit a használati utasítás szerint készítek el.
Ezt is jól lehűtöm (ha édesen szereted tehetsz bele cukrot).
Máz: a csokit a vajjal összeolvasztom mikróban és a süti tetején egyenletesen elosztom.
Amikor minden lehűlt, a tésztát középen kettévágom, rákenem a meggyet, letakarom a tészta másik felével, ezen egyenletesen elosztom a grízes krémet, erre jön a csoki. A tetejét lehet bármivel díszíteni. Akkor a legjobb, ha egy éjszakát pihen a hűtőben.