Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Konyakmeggyes süti recept

Konyakmeggyes süti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Barna lapokhoz:

    • 30 dkg liszt
    • 1 ek kakaó
    • 5 dkg cukor
    • 1/2 cs sütőpor
    • 5 dkg margarin (vaj)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tej

    Töltelékhez:

    • 1 üveg magozott meggy
    • 2 ek konyak vagy bonbonmeggy aroma
    • 10 dkg savoiardi babapiskóta

    Krémhez:

    • 2 cs tejszínes vagy vaníliás pudingpor
    • 5 dl tej
    • 20 dkg cukor
    • 20 dkg margarin (vaj)

    Mázhoz:

    • 10 dkg ét tortabevonó
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettévesszük, kisodorjuk, és lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk. A meggyet összekeverjük 2 ek aromával, egy kicsit állni hagyjuk, és alaposan lecsepegtetjük. A pudingport 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, és a maradék tejet felforraljuk.

    Hozzáöntjük a pudingporral elkevert tejet, és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, a szobahőmérsékletű margarinnal, vagy vajjal habosra keverjük.

    A babapiskótát feldaraboljuk, majd a lecsepegtetett meggyel együtt belekeverjük a krémbe.

    Az alsó lapot megkenjük a krémmel, befedjük a másik lappal, és csokimázzal vonjuk be. A mázhoz a csokit és az olajat összemelegítjük, és ha hűlt, a sütire kenjük.

    Összeállítás után egy éjszakán át alufóliával lefedve hagyjuk a hűtőben, és másnap szeleteljük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá