Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-gyümölcsös álom recept

Csokis-gyümölcsös álom
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 ü eperlekvár extra eper darabokkal ( a legjobb a házi)
    • 20 dkg darált dió
    • 400 g málna
    • 100 g áfonya

    Kakaós piskóta:

    • 7 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 14 dkg cukor
    • 18 dkg liszt
    • 1/2 cs sütőpor
    • 3 dkg kakaópor

    Krém:

    • 0,75 l habtejszín
    • 1 tábla ét csoki /a legjobb a kakaóbab darabkás Tibi/
    • 1 (Burbon) vaníliás cukor
    • 2 ek kristálycukor
    • 1 cs étkezési zselatin /nem tortazselé/

    Elkészítése:
    Krém:
    A tejszínt félig felverjük, hozzáadjuk/ gyerekek is adagolhatják/ apránként kevergetés mellett a cukrot, vaníliás cukrot és a zselatinport. Kemény habot verünk belőle. A csokit apró darabokra vágjuk kb fél cm-es kockákra. A gyerekek beleszórhatják a csokit. Óvatosan beleforgatjuk a krémbe. Hűtőbe tesszük, amíg a tészta elkészül és kihűl.
    Piskóta:
    Tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukor felével kikeverjük,a fehérjét kemény habbá verjük a többi cukorral. A sárgáját és fehérjét óvatosan összekeverjük, majd nagyon óvatosan belekeverjük a lisztet (liszt+sütőpor+kakaópor összekeverjük), kivajazott, lisztezett
    kerek tortakarikában 30 perc alatt megsütjük. A piskótát kihűtjük, 3 részre vágjuk. Addig a gyümölcsöt megmossuk.
    Összeállítás:
    A piskótát megkenjük lekvárral, majd ráhalmozunk egy rész krémet. A következő lappal ugyanígy járunk el. Akár a gyerekek is segíthetnek a kenésben. A 3. lapot rátesszük, / itt már nem kenjük lekvárral/ ráhalmozzuk a maradék krémet, úgy hogy a torta oldalát is befedjük
    vele. A megmosott gyümölcsöt eloszlatjuk a torta tetején a gyerekek segítségével. A torta oldalát pedig befedjük a darált dióval. A gyerekek a kis kezükkel rányomogathatják az oldalára a diót. 1,5- 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

    Sztori: Ezt a tortát teljes egészében én találtam ki! Saját recept! Először a férjem 25. születésnapjára készítettem el.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá