Csokis-gyümölcsös álom

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 ü eperlekvár extra eper darabokkal ( a legjobb a házi)
  • 20 dkg darált dió
  • 400 g málna
  • 100 g áfonya

Kakaós piskóta:

  • 7 db tojás
  • 14 dkg cukor
  • 18 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 3 dkg kakaópor

Krém:

  • 0,75 l habtejszín
  • 1 tábla ét csoki /a legjobb a kakaóbab darabkás Tibi/
  • 1 (Burbon) vaníliás cukor
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 cs étkezési zselatin /nem tortazselé/

Elkészítése:
Krém:
A tejszínt félig felverjük, hozzáadjuk/ gyerekek is adagolhatják/ apránként kevergetés mellett a cukrot, vaníliás cukrot és a zselatinport. Kemény habot verünk belőle. A csokit apró darabokra vágjuk kb fél cm-es kockákra. A gyerekek beleszórhatják a csokit. Óvatosan beleforgatjuk a krémbe. Hűtőbe tesszük, amíg a tészta elkészül és kihűl.
Piskóta:
Tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukor felével kikeverjük,a fehérjét kemény habbá verjük a többi cukorral. A sárgáját és fehérjét óvatosan összekeverjük, majd nagyon óvatosan belekeverjük a lisztet (liszt+sütőpor+kakaópor összekeverjük), kivajazott, lisztezett
kerek tortakarikában 30 perc alatt megsütjük. A piskótát kihűtjük, 3 részre vágjuk. Addig a gyümölcsöt megmossuk.
Összeállítás:
A piskótát megkenjük lekvárral, majd ráhalmozunk egy rész krémet. A következő lappal ugyanígy járunk el. Akár a gyerekek is segíthetnek a kenésben. A 3. lapot rátesszük, / itt már nem kenjük lekvárral/ ráhalmozzuk a maradék krémet, úgy hogy a torta oldalát is befedjük
vele. A megmosott gyümölcsöt eloszlatjuk a torta tetején a gyerekek segítségével. A torta oldalát pedig befedjük a darált dióval. A gyerekek a kis kezükkel rányomogathatják az oldalára a diót. 1,5- 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Sztori: Ezt a tortát teljes egészében én találtam ki! Saját recept! Először a férjem 25. születésnapjára készítettem el.