Hozzávalók:
Kakaós piskóta:
Krém:
Elkészítése:
Krém:
A tejszínt félig felverjük, hozzáadjuk/ gyerekek is adagolhatják/ apránként kevergetés mellett a cukrot, vaníliás cukrot és a zselatinport. Kemény habot verünk belőle. A csokit apró darabokra vágjuk kb fél cm-es kockákra. A gyerekek beleszórhatják a csokit. Óvatosan beleforgatjuk a krémbe. Hűtőbe tesszük, amíg a tészta elkészül és kihűl.
Piskóta:
Tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukor felével kikeverjük,a fehérjét kemény habbá verjük a többi cukorral. A sárgáját és fehérjét óvatosan összekeverjük, majd nagyon óvatosan belekeverjük a lisztet (liszt+sütőpor+kakaópor összekeverjük), kivajazott, lisztezett
kerek tortakarikában 30 perc alatt megsütjük. A piskótát kihűtjük, 3 részre vágjuk. Addig a gyümölcsöt megmossuk.
Összeállítás:
A piskótát megkenjük lekvárral, majd ráhalmozunk egy rész krémet. A következő lappal ugyanígy járunk el. Akár a gyerekek is segíthetnek a kenésben. A 3. lapot rátesszük, / itt már nem kenjük lekvárral/ ráhalmozzuk a maradék krémet, úgy hogy a torta oldalát is befedjük
vele. A megmosott gyümölcsöt eloszlatjuk a torta tetején a gyerekek segítségével. A torta oldalát pedig befedjük a darált dióval. A gyerekek a kis kezükkel rányomogathatják az oldalára a diót. 1,5- 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Sztori: Ezt a tortát teljes egészében én találtam ki! Saját recept! Először a férjem 25. születésnapjára készítettem el.