Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás-túrós zabpelyhes epres csokis élvezet recept

Vaníliás-túrós zabpelyhes epres csokis élvezet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:
    a csésze 2 dl-es

    • 1 csésze liszt
    • fél csésze zabpehely
    • 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
    • 1 csésze cukor (helyettesíthető édesítőszerrel)
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 1/2 tk só
    • 1 tk ecet
    • 1 tk tiszta vanília kivonat
    • 5 evőkanál növényi olaj
    • 1 csésze víz

    Krém:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 10 dkg vaj
    • 25 dkg túró
    • fél kg eper
    • 1 tábla keserű csoki
    • 5 dkg vaj
    • 2-3 evőkanál cukor vagy ízlés szerint édesítőszer

    Elkészítése:

    A sütőt melegítsük el 175 fokra. Egy tálban keverjük össze a lisztet, zabpelyhet, kakaóport, cukrot, szódabikarbónát és a sót. Készítsünk bele három mélyedést, két kisebbet és egy nagyobbat. Az egyik kicsibe kerül az ecet, a másikba a vanília kivonat, majd a nagyba a víz. Alaposan összekeverjük az egészet. Egy 32*22 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát és kb 35 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!

    A pudingot megfőzzük a tejben a cukorral, majd langyosan hozzákeverjük a vajat, majd a túrót is.

    Ha a tészta kihűlt kettévágjuk. Az egyik lapra rákenjük a krém felét, majd az eper felét rászeljük, megkenjük a maradék krémmel. Rátesszük a másik lapot, majd elkenjük rajta az olvasztott csokit. Pár órára hűtőbe tesszük, majd a maradék eperrel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá