Vaníliás-túrós zabpelyhes epres csokis élvezet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:
a csésze 2 dl-es

  • 1 csésze liszt
  • fél csésze zabpehely
  • 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 csésze cukor (helyettesíthető édesítőszerrel)
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk só
  • 1 tk ecet
  • 1 tk tiszta vanília kivonat
  • 5 evőkanál növényi olaj
  • 1 csésze víz

Krém:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg túró
  • fél kg eper
  • 1 tábla keserű csoki
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 evőkanál cukor vagy ízlés szerint édesítőszer

Elkészítése:

A sütőt melegítsük el 175 fokra. Egy tálban keverjük össze a lisztet, zabpelyhet, kakaóport, cukrot, szódabikarbónát és a sót. Készítsünk bele három mélyedést, két kisebbet és egy nagyobbat. Az egyik kicsibe kerül az ecet, a másikba a vanília kivonat, majd a nagyba a víz. Alaposan összekeverjük az egészet. Egy 32*22 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát és kb 35 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!

A pudingot megfőzzük a tejben a cukorral, majd langyosan hozzákeverjük a vajat, majd a túrót is.

Ha a tészta kihűlt kettévágjuk. Az egyik lapra rákenjük a krém felét, majd az eper felét rászeljük, megkenjük a maradék krémmel. Rátesszük a másik lapot, majd elkenjük rajta az olvasztott csokit. Pár órára hűtőbe tesszük, majd a maradék eperrel díszítjük.