Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Villámgyors almás-diós sütemény recept

Villámgyors almás-diós sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 300 g liszt
    • 150 g cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 g vaj
    • 50 g dió
    • 1 csomag sütőpor
    • 1,5 dl tej
    • 1 citrom reszelt héja
    • 5 közepes alma

    A tetejére:

    • tortabevonó

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Ezután belekeverjük a meghámozott, apróra darabolt almát, a durvára vágott diót és a reszelt citromhéjat is.

    A masszát kivajazott, kilisztezett sütőformába öntjük, és előmelegített sütőben, 170–180 °C-on, lassú tűzön aranyszínűre sütjük. A kész süteményt tűpróbával ellenőrizzük.

    Amikor megsült, kiborítjuk a formából, majd elkészítjük a tortabevonót a csomagoláson található leírás szerint. A még meleg sütemény tetejére öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.

    A sütemény kb. 12–16 szeletet ad ki.

    Tipp

    Ha szeretnénk különlegesebbé tenni, a tortabevonó alá vékony réteg baracklekvárt is kenhetünk. A sütemény másnapra is puha marad, ezért előre is elkészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek