Villámgyors almás-diós sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 150 g cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 50 g vaj
- 50 g dió
- 1 csomag sütőpor
- 1,5 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 5 közepes alma
A tetejére:
- tortabevonó
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Ezután belekeverjük a meghámozott, apróra darabolt almát, a durvára vágott diót és a reszelt citromhéjat is.
A masszát kivajazott, kilisztezett sütőformába öntjük, és előmelegített sütőben, 170–180 °C-on, lassú tűzön aranyszínűre sütjük. A kész süteményt tűpróbával ellenőrizzük.
Amikor megsült, kiborítjuk a formából, majd elkészítjük a tortabevonót a csomagoláson található leírás szerint. A még meleg sütemény tetejére öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.
A sütemény kb. 12–16 szeletet ad ki.
Tipp
Ha szeretnénk különlegesebbé tenni, a tortabevonó alá vékony réteg baracklekvárt is kenhetünk. A sütemény másnapra is puha marad, ezért előre is elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »










