Habos almás sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg margarin
- 45 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- csipet só
- reszelt citromhéj
A tészta összeállításához:
- szükség esetén kevés tej
Piskótához:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- A rétegezéshez:
- 10 dkg őrölt dió
- 4-5 ek baracklekvár
A habhoz:
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg porcukor
- 1 ek baracklekvár
A habra díszítésnek:
- 7 dkg vágott dió
- 10 dkg porcukor
A töltelékhez:
- 50 dkg alma reszelve
- 2 ek méz
- 1 mk őrölt fahéj
- citrom leve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,fél cm-re kinyújtjuk,sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és sütjük.
Közben a töltelék hozzávalóit megpároljuk és kihűtjük. A piskótát a szokásos módon elkészítjük és ugyanakkora méretű tepsiben sütjük,mint a linzerünket. A tojásfehérjéket a porcukorral,1 ek baracklekvárral kemény habbá verjük gőz felett. Amikor a két tésztánk kihűlt ,kezdődik a rétegezés.
Linzer-lekvár-piskóta-lekvár-őrölt dió-kihűlt alma. A tetejére a kemény hab.
A díszítéshez:
A hozzávalókat összekeverjük és közepes lángon megpirítjuk. Egy tányért zsírral vagy margarinnal kikenünk és a pirított diót ráöntjük. Amikor kihűlt,egy késsel apróra vagdossuk. Ezután a a hab tetejére szórjuk. (Díszíthetjük másképpen is!)