Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos almás sütemény recept

Habos almás sütemény
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg margarin
    • 45 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • csipet só
    • reszelt citromhéj

    A tészta összeállításához:

    • szükség esetén kevés tej

    Piskótához:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • A rétegezéshez:
    • 10 dkg őrölt dió
    • 4-5 ek baracklekvár

    A habhoz:

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg porcukor
    • 1 ek baracklekvár

    A habra díszítésnek:

    • 7 dkg vágott dió
    • 10 dkg porcukor

    A töltelékhez:

    • 50 dkg alma reszelve
    • 2 ek méz
    • 1 mk őrölt fahéj
    • citrom leve

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,fél cm-re kinyújtjuk,sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és sütjük.
    Közben a töltelék hozzávalóit megpároljuk és kihűtjük. A piskótát a szokásos módon elkészítjük és ugyanakkora méretű tepsiben sütjük,mint a linzerünket. A tojásfehérjéket a porcukorral,1 ek baracklekvárral kemény habbá verjük gőz felett. Amikor a két tésztánk kihűlt ,kezdődik a rétegezés.
    Linzer-lekvár-piskóta-lekvár-őrölt dió-kihűlt alma. A tetejére a kemény hab.
    A díszítéshez:
    A hozzávalókat összekeverjük és közepes lángon megpirítjuk. Egy tányért zsírral vagy margarinnal kikenünk és a pirított diót ráöntjük. Amikor kihűlt,egy késsel apróra vagdossuk. Ezután a a hab tetejére szórjuk. (Díszíthetjük másképpen is!)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá