Habos almás sütemény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg margarin
  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • csipet só
  • reszelt citromhéj

A tészta összeállításához:

  • szükség esetén kevés tej

Piskótához:

  • 4 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • A rétegezéshez:
  • 10 dkg őrölt dió
  • 4-5 ek baracklekvár

A habhoz:

  • 2 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek baracklekvár

A habra díszítésnek:

  • 7 dkg vágott dió
  • 10 dkg porcukor

A töltelékhez:

  • 50 dkg alma reszelve
  • 2 ek méz
  • 1 mk őrölt fahéj
  • citrom leve

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,fél cm-re kinyújtjuk,sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és sütjük.
Közben a töltelék hozzávalóit megpároljuk és kihűtjük. A piskótát a szokásos módon elkészítjük és ugyanakkora méretű tepsiben sütjük,mint a linzerünket. A tojásfehérjéket a porcukorral,1 ek baracklekvárral kemény habbá verjük gőz felett. Amikor a két tésztánk kihűlt ,kezdődik a rétegezés.
Linzer-lekvár-piskóta-lekvár-őrölt dió-kihűlt alma. A tetejére a kemény hab.
A díszítéshez:
A hozzávalókat összekeverjük és közepes lángon megpirítjuk. Egy tányért zsírral vagy margarinnal kikenünk és a pirított diót ráöntjük. Amikor kihűlt,egy késsel apróra vagdossuk. Ezután a a hab tetejére szórjuk. (Díszíthetjük másképpen is!)