Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos-almás pite recept

Habos-almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 250 g liszt
    • 125 g vaj vagy zsír
    • fél kk sütőpor
    • csipet só
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 60 cukor
    • 1-2 ek tejföl

    Töltelék:

    • 1,5 kg alma hámozva,lereszelve
    • cukor alma savanyúságától függően
    • kiskanál fahéj
    • 1 marék dió darálva

    Tetejére:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg cukor

    Elkészítés:
    A tésztához a lisztben elkeverjük a cukrot,csipet sót,sütőport és elmorzsoljuk gyorsan a vajjal.A többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk.Betesszük a hűtőbe folpackba jól becsomagolva míg elkészítjük a tölteléket.
    Az almákat meghámozzuk,kicsumázzuk,majd a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük.Levét kinyomkodjuk,ízesítjük,hozzáadjuk a darált diót.
    A tésztát kinyújtjuk úgy,hogy pereme is legyen (közepes tepsi), eloszlatjuk a tölteléket rajta.
    Előmelegített 180 fokos sütőben kb 20-30 perc alatt megsütjük.
    A tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukorral és mikor megsült a pite kivesszük eligazítjuk a süti tetején és visszatoljuk a sütőbe,pár perc alatt világosra sütjük a hab tetejét,figyeljük folyamatosan! Mikor kihűl ilyen kis gyöngyök lesznek a tetején :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá