Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fordított almás recept

Fordított almás
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A “feltéthez”:

    • 1,5 kg alma
    • 2 marék dió
    • 10 dkg mazsola
    • 1/2 üveg rumaroma
    • 1 ek zsemlemorzsa
    • 1 teáskanál fahéj
    • 3 ek cukor
    • 1 kis darabka vaj

    A tésztához:

    • 2 dl finomliszt
    • 1 dl rétesliszt
    • 1 dl olaj
    • 3 dl cukor
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só
    • ízlés szerint 1/2 csomag gumicukor

    Elkészítése:
    Egy kisebb tepsit kivajazunk, az alját megszórjuk zsemlemorzsával. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A rumaromát 1 dl vízzel elkeverjük, a mazsolát beleáztatjuk. A diót ledaráljuk (vagy zacskóba tesszük és klopfolóval széttörjük kisebb darabokra). Az almát megpucoljuk, lereszeljük, majd a levét kinyomkodjuk. Az így megmaradt reszelt almát ízesítjük fahéjjal, cukorral, majd a tepsibe egyenletesen elosztva beletesszük. Az almát megszórjuk a dióval és a rumos mazsolával.
    Ezután elkészítjük a tésztát: A liszteket a sütőporral elkeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, 1 csipet sót, a tojásokat, végül az olajat.
    Robotgép segítségével alaposan kikeverjük. Az így kapott masszát óvatosan az almás réteg tetejére csurgatjuk (a massza töményebb állagú, ezért kell óvatosan önteni). A tésztába ízlés szerint tehetünk összedarabolt gumicukrot a gyerekek örömére. A sütit betesszük sülni. Aranybarna szín eléréséig sütjük (körülbelül 40 perc). Közben a belseje sülését fogpiszkálóval ellenőrizzük. Ha kész, kivesszük, és egy tiszta konyharuhával leterítjük, így hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt a sütit felkockázzuk, és “fordítva” tesszük a tányérra, vagyis a tészta kerül alulra. Tejszínhabbal a tetején tálaljuk.

    Sztori: Édesanyámtól tanultam az alapreceptet, amit folyamatosan fejlesztettem. Így alakult ki ez a süti. Még ki se hűl, de máris elfogy!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá