Balajti almás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 3 ek víz
- 20 dkg liszt
- fél cs sütőpor
- kenéséhez: baracklekvár
Almás töltelék:
- 5 dl víz
- 15 dkg cukor
- fél kg alma
- ízlés szerint fahéj
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 kis csomag háztartási keksz
- 4 dl tejszínhab
Csokimáz:
- 3 cl víz
- 4 ek porcukor
- 2 ek kakaópor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a fele cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat a maradék cukorral és a vízzel alaposan kikeverjük.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd hozzádolgozzuk a sárgákhoz, majd ehhez óvatosan hozzáforgatjuk a habot. Eldolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk és 180 fokon aranyszínűre sütjük. Amíg hűl elkészítjük az almás krémet.
Az almákat megpucoljuk, magházukat kivesszük és kis kockákra vágjuk. Feltesszük 3,5 dl vízben főni a cukorral és ízlés szerinti fahéjjal. Ha megfőtt az alma akkor a maradék vízbe belekeverjük a pudingport, majd ráöntjük az almára és besűrítjük vele.
A piskótát megkenjük a lekvárral és még melegen ráöntjük az almás tölteléket. A kekszeket konyakos vízbe mártjuk és az almára sorakoztatjuk szorosan. A tetejére csokimázat simítunk. A mázhoz gőz felett összeforraljuk a hozzávalókat.
Ha kihűlt és megszilárdul, a kekszek pedig megpuhulnak felverjük keményre a tejszínt, rásimítjuk a sütire. A tetejét csokireszelékkel megszórhatjuk és már lehet is tálalni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »