Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás kocka recept

Almás kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg alma

    A mázhoz:

    • 10 dkg tejcsokoládé
    • 5 dkg margarin
    • 1 db citrom leve
    • 2 ek kakaópor

    A tésztához:

    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 18 dkg cukor
    • 3 ek víz
    • 20 dkg liszt
    • 0,5 cs sütőpor
    • 2 ek kakaópor

    A krémhez:

    • 2 cs vaníliás puding
    • 5 dl tej
    • 20 dkg margarin
    • 18 dkg porcukor

    Tepsi mérete:
    25×39 cm

    Elkészítése:
    Egy közepes méretű tepsit kibélelünk alufóliával, vékonyan megvajazzuk. Beleszeleteljük a hámozott almát. A tésztához a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, hozzáadjuk a fél sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, végül a tojások felvert habját. Ráöntjük az almára a tészta felét. A tészta másik felébe 2 ek kakaót keverünk, s úgy csurgatjuk a tepsibe. Alaposan megsütjük, hogy az alma is átsüljön. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a tepsiből, s a következő krémmel megkenjük: a vaníliás pudingot a tejjel felfőzzük. Ha kihűl, összekeverjük a margarinnal és a porcukorral, majd az almára kenjük.
    A sütemény tetejére: 10 dkg tejcsokoládét 5 dkg margarinnal felolvasztunk, s belekeverünk 1 db citrom levét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá