Almás kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg alma

A mázhoz:

  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 5 dkg margarin
  • 1 db citrom leve
  • 2 ek kakaópor

A tésztához:

  • 8 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 3 ek víz
  • 20 dkg liszt
  • 0,5 cs sütőpor
  • 2 ek kakaópor

A krémhez:

  • 2 cs vaníliás puding
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 18 dkg porcukor

Tepsi mérete:
25×39 cm

Elkészítése:
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk alufóliával, vékonyan megvajazzuk. Beleszeleteljük a hámozott almát. A tésztához a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, hozzáadjuk a fél sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, végül a tojások felvert habját. Ráöntjük az almára a tészta felét. A tészta másik felébe 2 ek kakaót keverünk, s úgy csurgatjuk a tepsibe. Alaposan megsütjük, hogy az alma is átsüljön. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a tepsiből, s a következő krémmel megkenjük: a vaníliás pudingot a tejjel felfőzzük. Ha kihűl, összekeverjük a margarinnal és a porcukorral, majd az almára kenjük.
A sütemény tetejére: 10 dkg tejcsokoládét 5 dkg margarinnal felolvasztunk, s belekeverünk 1 db citrom levét.