Hozzávalók:
A mázhoz:
A tésztához:
A krémhez:
Tepsi mérete:
25×39 cm
Elkészítése:
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk alufóliával, vékonyan megvajazzuk. Beleszeleteljük a hámozott almát. A tésztához a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, hozzáadjuk a fél sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, végül a tojások felvert habját. Ráöntjük az almára a tészta felét. A tészta másik felébe 2 ek kakaót keverünk, s úgy csurgatjuk a tepsibe. Alaposan megsütjük, hogy az alma is átsüljön. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a tepsiből, s a következő krémmel megkenjük: a vaníliás pudingot a tejjel felfőzzük. Ha kihűl, összekeverjük a margarinnal és a porcukorral, majd az almára kenjük.
A sütemény tetejére: 10 dkg tejcsokoládét 5 dkg margarinnal felolvasztunk, s belekeverünk 1 db citrom levét.