Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás csokis sütemény recept

Almás csokis sütemény
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók: (1 bögre:2,5 dl)

    Tésztához:

    • 100 g vaj
    • 1/2 csésze olaj
    • 1/2 csésze cukor
    • 2 tojás
    • 3 evőkanál kakaó
    • egy csipet só
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
    • 50 g joghurt
    • 1/2 csésze almapüré
    • 1 csésze liszt

    Töltelékhez:

    • 30 g olvasztott vaj
    • 2 evőkanál cukor
    • 2 evőkanál liszt
    • 50 g sótlan mogyoró
    • 30 g csokoládé
    • 1 evőkanál kakaó

    Díszítéshez:

    • 50 g étcsokoládé
    • 50 gr fehér csokoládé

    Elkészítés

    Az almapüré elkészítéséhez, hámozz meg 2 almát, reszeld le sajtreszelőn, majd szűrd le.

    A töltelékhez, keverd össze a darált mogyorót a cukorral, kakaóval, reszelt csokival, liszttel és olvasztott vajjal.

    A tésztához, keverd robotgéppel a vajat az olajjal és cukorral, majd add hozzá egyesével a tojásokat. Add hozzá a joghurttal összekevert almapürét, majd a szódabikarbónával, sütőporral és kakaóval összekevert lisztet is. Keverd össze jól, hogy kapj egy jó krémes masszát. Olajozz ki egy 1 őzgerincformát és egy kicsi lábast és tapétázd ki kristálycukorral, amitől csillogós lesz a sütink és könnyű lesz kivenni is. Önts a masszából az őzgerinc 1/3 részig, rá a töltelék 3/4 részét, fedd le a tésztával, de 3/4 részig érjen,mert növekedni fog és szórd be a tetejét a darált mogyoróval. A maradék tésztával és a töltelékkel a fentiek szerint járunk el. Tedd a sütőbe 25-30 percre, 200 fokon süsd meg!

    Tűpróbával ellenőrizd, hogy kész van-e?
    Hagyd kihűlni és szedd ki a formából. Díszítsd olvasztott csokival.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek