Hozzávalók: (1 bögre:2,5 dl)
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Az almapüré elkészítéséhez, hámozz meg 2 almát, reszeld le sajtreszelőn, majd szűrd le.
A töltelékhez, keverd össze a darált mogyorót a cukorral, kakaóval, reszelt csokival, liszttel és olvasztott vajjal.
A tésztához, keverd robotgéppel a vajat az olajjal és cukorral, majd add hozzá egyesével a tojásokat. Add hozzá a joghurttal összekevert almapürét, majd a szódabikarbónával, sütőporral és kakaóval összekevert lisztet is. Keverd össze jól, hogy kapj egy jó krémes masszát. Olajozz ki egy 1 őzgerincformát és egy kicsi lábast és tapétázd ki kristálycukorral, amitől csillogós lesz a sütink és könnyű lesz kivenni is. Önts a masszából az őzgerinc 1/3 részig, rá a töltelék 3/4 részét, fedd le a tésztával, de 3/4 részig érjen,mert növekedni fog és szórd be a tetejét a darált mogyoróval. A maradék tésztával és a töltelékkel a fentiek szerint járunk el. Tedd a sütőbe 25-30 percre, 200 fokon süsd meg!
Tűpróbával ellenőrizd, hogy kész van-e?
Hagyd kihűlni és szedd ki a formából. Díszítsd olvasztott csokival.