Almás csokis sütemény

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók: (1 bögre:2,5 dl)

Tésztához:

  • 100 g vaj
  • 1/2 csésze olaj
  • 1/2 csésze cukor
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál kakaó
  • egy csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 50 g joghurt
  • 1/2 csésze almapüré
  • 1 csésze liszt

Töltelékhez:

  • 30 g olvasztott vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 50 g sótlan mogyoró
  • 30 g csokoládé
  • 1 evőkanál kakaó

Díszítéshez:

  • 50 g étcsokoládé
  • 50 gr fehér csokoládé

Elkészítés

Az almapüré elkészítéséhez, hámozz meg 2 almát, reszeld le sajtreszelőn, majd szűrd le.

A töltelékhez, keverd össze a darált mogyorót a cukorral, kakaóval, reszelt csokival, liszttel és olvasztott vajjal.

A tésztához, keverd robotgéppel a vajat az olajjal és cukorral, majd add hozzá egyesével a tojásokat. Add hozzá a joghurttal összekevert almapürét, majd a szódabikarbónával, sütőporral és kakaóval összekevert lisztet is. Keverd össze jól, hogy kapj egy jó krémes masszát. Olajozz ki egy 1 őzgerincformát és egy kicsi lábast és tapétázd ki kristálycukorral, amitől csillogós lesz a sütink és könnyű lesz kivenni is. Önts a masszából az őzgerinc 1/3 részig, rá a töltelék 3/4 részét, fedd le a tésztával, de 3/4 részig érjen,mert növekedni fog és szórd be a tetejét a darált mogyoróval. A maradék tésztával és a töltelékkel a fentiek szerint járunk el. Tedd a sütőbe 25-30 percre, 200 fokon süsd meg!

Tűpróbával ellenőrizd, hogy kész van-e?
Hagyd kihűlni és szedd ki a formából. Díszítsd olvasztott csokival.