Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alma szalámi recept

Alma szalámi
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg alma
    • 25 dkg porcukor
    • 3 dkg vaj
    • 5 dkg darált (vagy durvára vágott) dió
    • 5 dkg mazsola
    • 1 púpos evőkanál kakaó

    Továbbá:

    • kristálycukor

    Elkészítése:

    Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, majd cikkekre vágjuk. Egy lábasban a porcukorral és a vajjal együtt közepes lángon addig pároljuk, amíg az alma teljesen szétfő és krémes állagú lesz.

    A masszához hozzáadjuk a diót, a mazsolát és a kakaóport, majd folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg össze nem áll egy egységes, formázható masszává.

    Egy tálcára porcukrot szórunk, és erre helyezzük a még meleg masszát. Hosszúkás hengert formázunk belőle, és hagyjuk teljesen kihűlni. Miután kihűlt, ismét cukorba forgatjuk a henger külsejét, hogy mindenhol egyenletesen bevonja.

    A cukorral bevont masszát szellős helyen néhány napig szárítjuk, hasonlóan a birsalmasajthoz, amíg kellően megszilárdul. Amikor elkészült, vékony szeletekre vágjuk, és így tálaljuk. Ez az édesség különleges, házias finomság, ami sokáig eláll, és remekül illik bármilyen alkalomra!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá