Alma szalámi recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg alma
- 25 dkg porcukor
- 3 dkg vaj
- 5 dkg darált (vagy durvára vágott) dió
- 5 dkg mazsola
- 1 púpos evőkanál kakaó
Továbbá:
- kristálycukor
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, majd cikkekre vágjuk. Egy lábasban a porcukorral és a vajjal együtt közepes lángon addig pároljuk, amíg az alma teljesen szétfő és krémes állagú lesz.
A masszához hozzáadjuk a diót, a mazsolát és a kakaóport, majd folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg össze nem áll egy egységes, formázható masszává.
Egy tálcára porcukrot szórunk, és erre helyezzük a még meleg masszát. Hosszúkás hengert formázunk belőle, és hagyjuk teljesen kihűlni. Miután kihűlt, ismét cukorba forgatjuk a henger külsejét, hogy mindenhol egyenletesen bevonja.
A cukorral bevont masszát szellős helyen néhány napig szárítjuk, hasonlóan a birsalmasajthoz, amíg kellően megszilárdul. Amikor elkészült, vékony szeletekre vágjuk, és így tálaljuk. Ez az édesség különleges, házias finomság, ami sokáig eláll, és remekül illik bármilyen alkalomra!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »