Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt áfonyás citromos sütemény recept

Aszalt áfonyás citromos sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • csipetnyi só
    • 15 dkg kristálycukor
    • 15 dkg liszt
    • fél csomag sütőpor
    • 1 evőkanál csokipetty
    • 1 evőkanál aszalt áfonya
    • 2 citrom reszelt héja és kifacsart leve

    Mázhoz:

    • 1 púpos teáskanál kakaópor
    • 1 púpos evőkanál csokoládés pudingpor
    • 5 dkg porcukor
    • 1 evőkanál tej
    • 5 dkg vaj
    • 5 dkg fehér csokoládé

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 160 fokra, egy körülbelül 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.

    A tojásfehérjét a csipetnyi sóval kemény habbá verjük, apránként adagolva a cukorral.

    A lisztbe belekeverjük a sütőport, a csokipettyet illetve az áfonyát.

    A lisztes keveréket óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba, majd hozzáadjuk a citromlevet és héjat.

    Ezt követően beleöntjük a tepsibe, és nagyjából 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

    A mázhoz a kakaóport, a pudingport, a porcukrot, a tejet valamint a vajat jól összekeverjük, utána gőz fölött megolvasztjuk, majd a kihűlt süteményre kenjük.

    Végül lecsorgatjuk olvasztott fehér csokoládéval, és egy kiskanál nyelvének a segítségével márványozzuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá