Aszalt áfonyás citromos sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Aszalt áfonyás citromos sütemény

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 6 tojásfehérje
  • csipetnyi só
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 evőkanál csokipetty
  • 1 evőkanál aszalt áfonya
  • 2 citrom reszelt héja és kifacsart leve

Mázhoz:

  • 1 púpos teáskanál kakaópor
  • 1 púpos evőkanál csokoládés pudingpor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 evőkanál tej
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg fehér csokoládé

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 160 fokra, egy körülbelül 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A tojásfehérjét a csipetnyi sóval kemény habbá verjük, apránként adagolva a cukorral.

A lisztbe belekeverjük a sütőport, a csokipettyet illetve az áfonyát.

A lisztes keveréket óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba, majd hozzáadjuk a citromlevet és héjat.

Ezt követően beleöntjük a tepsibe, és nagyjából 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

A mázhoz a kakaóport, a pudingport, a porcukrot, a tejet valamint a vajat jól összekeverjük, utána gőz fölött megolvasztjuk, majd a kihűlt süteményre kenjük.

Végül lecsorgatjuk olvasztott fehér csokoládéval, és egy kiskanál nyelvének a segítségével márványozzuk.