Áfonyás zúzmara szelet recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 18 dkg liszt
- 6 g sütőpor
- 5 dkg puha vaj
- 1 dl tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Krémhez:
- 4 dl tej
- 5 evőkanál búzadara
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1/2 rúd vanília magjai
Töltelékhez:
- kb. 25 dkg áfonya
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és egy 30×25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, a sárgájákat pedig habosra keverjük a porcukorral, a puha vajjal, a reszelt citromhéjjal és a tejföllel. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tojássárgás keverékhez adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze. A masszát a tepsibe simítjuk, és 20-30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett beleszórjuk a búzadarát, és sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, majd összeforgatjuk a kihűlt grízzel, hogy egynemű krémet kapjunk.
A piskótát teljesen kihűtjük, majd vízszintesen félbevágjuk. Az alsó lapot megkenjük a grízes krémmel, egyenletesen eloszlatjuk rajta az áfonyát, majd ráhelyezzük a felső piskótalapot. A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a krém kissé megdermedjen. Tálalás előtt a tetejét porcukorral hintjük és néhány áfonyaszemmel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »