Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás zúzmara szelet recept

Áfonyás zúzmara szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 18 dkg liszt
    • 6 g sütőpor
    • 5 dkg puha vaj
    • 1 dl tejföl
    • 1 citrom reszelt héja

    Krémhez:

    • 4 dl tej
    • 5 evőkanál búzadara
    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 1/2 rúd vanília magjai

    Töltelékhez:

    • kb. 25 dkg áfonya

    Elkészítése:

    A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és egy 30×25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, a sárgájákat pedig habosra keverjük a porcukorral, a puha vajjal, a reszelt citromhéjjal és a tejföllel. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tojássárgás keverékhez adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze. A masszát a tepsibe simítjuk, és 20-30 perc alatt tűpróbáig sütjük.

    Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett beleszórjuk a búzadarát, és sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, majd összeforgatjuk a kihűlt grízzel, hogy egynemű krémet kapjunk.

    A piskótát teljesen kihűtjük, majd vízszintesen félbevágjuk. Az alsó lapot megkenjük a grízes krémmel, egyenletesen eloszlatjuk rajta az áfonyát, majd ráhelyezzük a felső piskótalapot. A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a krém kissé megdermedjen. Tálalás előtt a tetejét porcukorral hintjük és néhány áfonyaszemmel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek