Áfonyás zúzmara szelet recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 18 dkg liszt
- 6 g sütőpor
- 5 dkg puha vaj
- 1 dl tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Krémhez:
- 4 dl tej
- 5 evőkanál búzadara
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1/2 rúd vanília magjai
Töltelékhez:
- kb. 25 dkg áfonya
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és egy 30×25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, a sárgájákat pedig habosra keverjük a porcukorral, a puha vajjal, a reszelt citromhéjjal és a tejföllel. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tojássárgás keverékhez adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze. A masszát a tepsibe simítjuk, és 20-30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett beleszórjuk a búzadarát, és sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, majd összeforgatjuk a kihűlt grízzel, hogy egynemű krémet kapjunk.
A piskótát teljesen kihűtjük, majd vízszintesen félbevágjuk. Az alsó lapot megkenjük a grízes krémmel, egyenletesen eloszlatjuk rajta az áfonyát, majd ráhelyezzük a felső piskótalapot. A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a krém kissé megdermedjen. Tálalás előtt a tetejét porcukorral hintjük és néhány áfonyaszemmel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »