Hozzávalók:
Piskótához:
Krémhez:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és egy 30×25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, a sárgájákat pedig habosra keverjük a porcukorral, a puha vajjal, a reszelt citromhéjjal és a tejföllel. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tojássárgás keverékhez adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze. A masszát a tepsibe simítjuk, és 20-30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett beleszórjuk a búzadarát, és sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, majd összeforgatjuk a kihűlt grízzel, hogy egynemű krémet kapjunk.
A piskótát teljesen kihűtjük, majd vízszintesen félbevágjuk. Az alsó lapot megkenjük a grízes krémmel, egyenletesen eloszlatjuk rajta az áfonyát, majd ráhelyezzük a felső piskótalapot. A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a krém kissé megdermedjen. Tálalás előtt a tetejét porcukorral hintjük és néhány áfonyaszemmel díszítjük.