Gyümölcsös-rumos kevert süti recept

Hozzávalók:
- 200 g vaj/margarin
- 200 g kristálycukor
- 150 g liszt
- 150 g darált dió
- 100 g mazsola
- 1 apróra vágott narancs
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 csomag sütőpor
- pár csepp rum aroma
Elkészítése:
A lisztet és a sütőport egy nagy tálba szitáljuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, a liszttel elkeverjük, majd a vajat hozzámorzsoljuk.
A mazsolát, a durvára vágott diót, a darabolt narancsot (esetleg más aszalt gyümölcsöt is) eldolgozzuk a tésztában.
Előmelegített, 180 fokos sütőben, kivajazott, kilisztezett tepsiben aranybarnára sütjük. Mázat is tehetünk rá, de porcukorral meghintve is kitűnő.
Tipp:
A sütemény alapja egyszerű kevert tészta kiegészítve gyümölcsökkel, ezzel különleges, finom ízűvé varázsolva a végeredményt.
A gyümölcsös-rumos kevert süti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 48 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »