Gyümölcsös-rumos kevert süti recept

Hozzávalók:
- 200 g vaj/margarin
- 200 g kristálycukor
- 150 g liszt
- 150 g darált dió
- 100 g mazsola
- 1 apróra vágott narancs
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 csomag sütőpor
- pár csepp rum aroma
Elkészítése:
A lisztet és a sütőport egy nagy tálba szitáljuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, a liszttel elkeverjük, majd a vajat hozzámorzsoljuk.
A mazsolát, a durvára vágott diót, a darabolt narancsot (esetleg más aszalt gyümölcsöt is) eldolgozzuk a tésztában.
Előmelegített, 180 fokos sütőben, kivajazott, kilisztezett tepsiben aranybarnára sütjük. Mázat is tehetünk rá, de porcukorral meghintve is kitűnő.
Tipp:
A sütemény alapja egyszerű kevert tészta kiegészítve gyümölcsökkel, ezzel különleges, finom ízűvé varázsolva a végeredményt.
A gyümölcsös-rumos kevert süti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 48 g
Zsír: 14 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »