Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös-rizskrémes piskóta recept

Gyümölcsös-rizskrémes piskóta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek porcukor
    • 4 ek rétesliszt
    • 0,5 csomag sütőpor

    Krém:

    • 2 csésze rizs
    • 2 ek vaj
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 cs vaníliás cukor
    • cukor ízlés szerint
    • 3 dl habtejszín
    • 1 ek étkezési zselatin
    • 0,5 l tej

    Tetejére:

    • málna szemek
    • piros tortazselé

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgájához adjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd beleforgatjuk a tojáshabot. Kisebb méretű tepsiben 180 fokon tűpróbáig sütjük (kb. 20-25 perc).

    A krémhez a rizst egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vajat, a citrom lereszelt héját, a cukrokat, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, és elkezdjük főzni.

    Mikor már elforrta a levét, felöntjük a tejjel, puhára főzzük, majd kihűtjük.

    A tejszínt felverjük. A zselatint felolvasztjuk kb. 0,5 dl vízben. A tejszínt a rizshez adjuk a zselatinnal együtt, elkeverjük, elterítjük a kihűlt piskóta tetején.

    A málnaszemeket a rizs tetejére sorakoztatjuk, majd az elkészített és langyosra hűtött zselatint (a csomagolás hátoldalán található leírás szerint készítjük el) a sütemény tetejére önjük.

    Tipp:

    Jó, ha olyan tepsivel dolgozunk, aminek van kerete.

    A gyümölcsös-rizskrémes piskóta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 151 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 18 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá