Gyümölcsös-rizskrémes piskóta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 ek porcukor
  • 4 ek rétesliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Krém:

  • 2 csésze rizs
  • 2 ek vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 cs vaníliás cukor
  • cukor ízlés szerint
  • 3 dl habtejszín
  • 1 ek étkezési zselatin
  • 0,5 l tej

Tetejére:

  • málna szemek
  • piros tortazselé

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgájához adjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd beleforgatjuk a tojáshabot. Kisebb méretű tepsiben 180 fokon tűpróbáig sütjük (kb. 20-25 perc).

A krémhez a rizst egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vajat, a citrom lereszelt héját, a cukrokat, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, és elkezdjük főzni.

Mikor már elforrta a levét, felöntjük a tejjel, puhára főzzük, majd kihűtjük.

A tejszínt felverjük. A zselatint felolvasztjuk kb. 0,5 dl vízben. A tejszínt a rizshez adjuk a zselatinnal együtt, elkeverjük, elterítjük a kihűlt piskóta tetején.

A málnaszemeket a rizs tetejére sorakoztatjuk, majd az elkészített és langyosra hűtött zselatint (a csomagolás hátoldalán található leírás szerint készítjük el) a sütemény tetejére önjük.

Tipp:

Jó, ha olyan tepsivel dolgozunk, aminek van kerete.