Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös kuglóf szőlőkrémmel recept

Gyümölcsös kuglóf szőlőkrémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek kristálycukor
    • 5 ek liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 5 kis fürt muskotályos vörös szőlő
    • 2 kisebb félkemény nektarin
    • vaj a kuglófforma kikenéséhez

    A krémhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 4 ek cukor
    • 400 ml tej
    • 1 fürt vörös szőlő
    • 3-4 ek Marsala-bor, elhagyható
    • 2 dl tejszín
    • 1 csomag habfixáló
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Az öntethez:

    • 1 ek citromlé
    • 2 ek házi vörösszőlő dzsem vagy meggylekvár

    A díszítéshez:

    • porcukor
    • gyümölcsök

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítem, a kis kuglófformát kivajazom, lisztezem.

    A tojások fehérjéből csipet sóval kemény habot verek, a sárgájához hozzáadagolom a cukrot, habosra keverem. Két fürt vörös szőlő szemeit megmosom, botmixerrel pépesítem, leszűröm, csak a szőlő leve kell. Hozzáöntöm a tojás sárgához, elkeverem, majd kanalanként beleadagolom a sütőporos lisztet is, majd a felvert kemény tojáshabot. A nektarinokat felkockázom apróra és a megmaradt 2 fürt vörös szőlő szemeivel együtt beleforgatom lassan a piskótatésztába.
    Belehalmozom a kuglófformába és 25-30 perc alatt készre sütöm, majd kihűtöm.

    A krémhez a tejet a cukorral és a pudingporral megfőzöm, langyosra hűtöm, majd a szőlőszemeket villával átnyomkodom, és a borral a langyos pudingba belekeverem. Utoljára a kemény habbá vert tejszínhabot forgatom bele óvatosan a krémbe, majd a kihűlt kuglóf középen lévő lyukba halmozom.

    Az öntethez a lekvárt a citromlével elkeverem és a kuglóf tetejére csorgatom. Tetejét porcukorral meghintem, nektarin és szőlőszemekkel díszítem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá