Gyümölcsös kuglóf szőlőkrémmel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 3 tojás
  • 3 ek kristálycukor
  • 5 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 kis fürt muskotályos vörös szőlő
  • 2 kisebb félkemény nektarin
  • vaj a kuglófforma kikenéséhez

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 ek cukor
  • 400 ml tej
  • 1 fürt vörös szőlő
  • 3-4 ek Marsala-bor, elhagyható
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor

Az öntethez:

  • 1 ek citromlé
  • 2 ek házi vörösszőlő dzsem vagy meggylekvár

A díszítéshez:

  • porcukor
  • gyümölcsök

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítem, a kis kuglófformát kivajazom, lisztezem.

A tojások fehérjéből csipet sóval kemény habot verek, a sárgájához hozzáadagolom a cukrot, habosra keverem. Két fürt vörös szőlő szemeit megmosom, botmixerrel pépesítem, leszűröm, csak a szőlő leve kell. Hozzáöntöm a tojás sárgához, elkeverem, majd kanalanként beleadagolom a sütőporos lisztet is, majd a felvert kemény tojáshabot. A nektarinokat felkockázom apróra és a megmaradt 2 fürt vörös szőlő szemeivel együtt beleforgatom lassan a piskótatésztába.
Belehalmozom a kuglófformába és 25-30 perc alatt készre sütöm, majd kihűtöm.

A krémhez a tejet a cukorral és a pudingporral megfőzöm, langyosra hűtöm, majd a szőlőszemeket villával átnyomkodom, és a borral a langyos pudingba belekeverem. Utoljára a kemény habbá vert tejszínhabot forgatom bele óvatosan a krémbe, majd a kihűlt kuglóf középen lévő lyukba halmozom.

Az öntethez a lekvárt a citromlével elkeverem és a kuglóf tetejére csorgatom. Tetejét porcukorral meghintem, nektarin és szőlőszemekkel díszítem.