Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcskenyér recept

Gyümölcskenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 16 dkg liszt
    • 7 dkg margarin
    • 7 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 5 dkg aranymazsola
    • 5 dkg darált dió
    • 5 dkg aszalt sárgabarack
    • 5 dkg csokicseppek (sütésálló)
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A bevonathoz:

    • 10 dkg étcsoki
    • 2 ek olaj

    Díszítéshez

    • 2 db banános csoki (elhagyható)

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, margarinnal, kikeverjük, majd hozzákeverjük a lisztet a sütőporral, a vagdalt gyümölcsöket, a darált diót és a csokicseppeket. A fehérjét lazán keverjük bele egy fakanállal.

    Beletöltjük egy kikent és lisztezett őzgerinc/püspökkenyér formába, a felületét elkenjük egyenletesre.

    200 fokra előmelegítjük a sütőt, majd mikor betesszük a tésztát, vegyük vissza 160 fokra, és kb. 35 perc alatt (tűpróba) süssük meg. Nem ajánlatos a sütőajtót közben nyitogatni.

    Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd borítsuk tálcára. Gőz felett olvasszuk meg a csokit az olajjal, vonjuk be vele a kenyeret, végül díszítsük.

    Hagyjuk hideg helyen dermedni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá