Hozzávalók:
A bevonathoz:
Díszítéshez
Elkészítése:
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, margarinnal, kikeverjük, majd hozzákeverjük a lisztet a sütőporral, a vagdalt gyümölcsöket, a darált diót és a csokicseppeket. A fehérjét lazán keverjük bele egy fakanállal.
Beletöltjük egy kikent és lisztezett őzgerinc/püspökkenyér formába, a felületét elkenjük egyenletesre.
200 fokra előmelegítjük a sütőt, majd mikor betesszük a tésztát, vegyük vissza 160 fokra, és kb. 35 perc alatt (tűpróba) süssük meg. Nem ajánlatos a sütőajtót közben nyitogatni.
Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd borítsuk tálcára. Gőz felett olvasszuk meg a csokit az olajjal, vonjuk be vele a kenyeret, végül díszítsük.
Hagyjuk hideg helyen dermedni.