Gyümölcskenyér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 16 dkg liszt
  • 7 dkg margarin
  • 7 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 tojásfehérje
  • 5 dkg aranymazsola
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • 5 dkg csokicseppek (sütésálló)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A bevonathoz:

  • 10 dkg étcsoki
  • 2 ek olaj

Díszítéshez

  • 2 db banános csoki (elhagyható)

Elkészítése:

A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, margarinnal, kikeverjük, majd hozzákeverjük a lisztet a sütőporral, a vagdalt gyümölcsöket, a darált diót és a csokicseppeket. A fehérjét lazán keverjük bele egy fakanállal.

Beletöltjük egy kikent és lisztezett őzgerinc/püspökkenyér formába, a felületét elkenjük egyenletesre.

200 fokra előmelegítjük a sütőt, majd mikor betesszük a tésztát, vegyük vissza 160 fokra, és kb. 35 perc alatt (tűpróba) süssük meg. Nem ajánlatos a sütőajtót közben nyitogatni.

Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd borítsuk tálcára. Gőz felett olvasszuk meg a csokit az olajjal, vonjuk be vele a kenyeret, végül díszítsük.

Hagyjuk hideg helyen dermedni.