Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcskenyér kardamommal recept

Gyümölcskenyér kardamommal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSheférje
    • 8 ek cukor
    • 20 dkg liszt
    • 5 dkg mandulaliszt
    • 5 dkg kandírozott sárgadinnye
    • 5 dkg kandírozott kiwi
    • 5 dkg kandírozott eper
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 tk őrölt kardamom mag
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A bevonathoz:

    • 20 dkg ét tortabevonó
    • 5 ek olaj

    Díszítésnek

    • kandírozott gyümölcsök

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassan hozzáadagolva a cukrot, és a vaníliás cukrot is. A lisztet, mandulalisztet, kardamomot, reszelt citromhéjat és a sütőport összekeverjük, és a habhoz adagoljuk, egy fakanállal lazán összekeverjük.

    A kandírozott gyümölcsöket vágjuk apró darabokra, és úgy keverjük a tésztához. Vajazott, liszttel megszórt őzgerinc formát (2 db-ot) előkészítünk, és elosztjuk a masszát kétfelé. Belesimítjuk, eligazítjuk egy kártya segítségével, majd előmelegített sütőbe tesszük, 160 fokon 20 percig, majd 180 fokon még 20 percig sütjük.

    Hagyjuk kihűlni, majd kifordítjuk a formából, és gőzön megolvasztott, olajjal hígított csokival bevonjuk őket. Díszítsük olyan kandírozott gyümölccsel amit a kenyérbe is tettünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá