Gyümölcskenyér kardamommal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 8 tojásheférje
  • 8 ek cukor
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg mandulaliszt
  • 5 dkg kandírozott sárgadinnye
  • 5 dkg kandírozott kiwi
  • 5 dkg kandírozott eper
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tk őrölt kardamom mag
  • 1 csomag vaníliás cukor

A bevonathoz:

  • 20 dkg ét tortabevonó
  • 5 ek olaj

Díszítésnek

  • kandírozott gyümölcsök

Elkészítése:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassan hozzáadagolva a cukrot, és a vaníliás cukrot is. A lisztet, mandulalisztet, kardamomot, reszelt citromhéjat és a sütőport összekeverjük, és a habhoz adagoljuk, egy fakanállal lazán összekeverjük.

A kandírozott gyümölcsöket vágjuk apró darabokra, és úgy keverjük a tésztához. Vajazott, liszttel megszórt őzgerinc formát (2 db-ot) előkészítünk, és elosztjuk a masszát kétfelé. Belesimítjuk, eligazítjuk egy kártya segítségével, majd előmelegített sütőbe tesszük, 160 fokon 20 percig, majd 180 fokon még 20 percig sütjük.

Hagyjuk kihűlni, majd kifordítjuk a formából, és gőzön megolvasztott, olajjal hígított csokival bevonjuk őket. Díszítsük olyan kandírozott gyümölccsel amit a kenyérbe is tettünk.