Gyümölcs tortácskák recept

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tészta:
- 150 g rétesliszt
- 150 g porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 4 ek langyos víz
Krém:
- 250 g vaj
- 40 g vaníliaízű pudingpor
- 300 ml tej
- 100 g cukor
- rumaroma ízlés szerint
Tovább:
- 50 g kókuszreszelék
- 2 zacskó zselatinpor (összesen 20 g)
- gyümölcs ízlés szerint (én kiwit, epret és banánt szoktan használni)
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Egy másik edényben felverjük a tojássárgákat a cukorral és a vízzel. A vizet kanalanként keverjük a masszához, majd lassan, több részletben beledolgozzuk tojáshebot, a lisztet és a sütőport is.
Elkeverjük és sütopapíral kibélelt tepsibe öntjük. 180 fokon 15-20 percig sütjük.
A tejben megfőzük a pudingot, majd hagyjuk kihűlni. Mixerrel kikeverjük a cukrot a vajjal és lassan hozzáadjuk a kihűlt pudingot, majd az aromát is és az egészet krémesre keverjük.
A zselatint a csomagon található elkészítesi javaslat szerint készítjük el, amihez kevés citromlevet is keverünk.
A gyümölcsöt megmossuk és felszeleteljük.
A tésztából karikákat szaggatunk ki. Ezeket bevonjuk krémmel és kókuszreszelékbe forgatjuk. A tortácskák tetejét krémmel díszítjuk körben, a közepére pedig majd a gyümölcsök kerülnek. A gyümölcsöket pedig bevonjuk a még folyékony zselatinnal.
Jó étvágyat kívánok :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »