Gyümölcs tortácskák recept
Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tészta:
- 150 g rétesliszt
- 150 g porcukor
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 4 ek langyos víz
Krém:
- 250 g vaj
- 40 g vaníliaízű pudingpor
- 300 ml tej
- 100 g cukor
- rumaroma ízlés szerint
Tovább:
- 50 g kókuszreszelék
- 2 zacskó zselatinpor (összesen 20 g)
- gyümölcs ízlés szerint (én kiwit, epret és banánt szoktan használni)
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Egy másik edényben felverjük a tojássárgákat a cukorral és a vízzel. A vizet kanalanként keverjük a masszához, majd lassan, több részletben beledolgozzuk tojáshebot, a lisztet és a sütőport is.
Elkeverjük és sütopapíral kibélelt tepsibe öntjük. 180 fokon 15-20 percig sütjük.
A tejben megfőzük a pudingot, majd hagyjuk kihűlni. Mixerrel kikeverjük a cukrot a vajjal és lassan hozzáadjuk a kihűlt pudingot, majd az aromát is és az egészet krémesre keverjük.
A zselatint a csomagon található elkészítesi javaslat szerint készítjük el, amihez kevés citromlevet is keverünk.
A gyümölcsöt megmossuk és felszeleteljük.
A tésztából karikákat szaggatunk ki. Ezeket bevonjuk krémmel és kókuszreszelékbe forgatjuk. A tortácskák tetejét krémmel díszítjuk körben, a közepére pedig majd a gyümölcsök kerülnek. A gyümölcsöket pedig bevonjuk a még folyékony zselatinnal.
Jó étvágyat kívánok :)