Gyümölcs tortácskák recept

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tészta:
- 150 g rétesliszt
- 150 g porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 4 ek langyos víz
Krém:
- 250 g vaj
- 40 g vaníliaízű pudingpor
- 300 ml tej
- 100 g cukor
- rumaroma ízlés szerint
Tovább:
- 50 g kókuszreszelék
- 2 zacskó zselatinpor (összesen 20 g)
- gyümölcs ízlés szerint (én kiwit, epret és banánt szoktan használni)
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Egy másik edényben felverjük a tojássárgákat a cukorral és a vízzel. A vizet kanalanként keverjük a masszához, majd lassan, több részletben beledolgozzuk tojáshebot, a lisztet és a sütőport is.
Elkeverjük és sütopapíral kibélelt tepsibe öntjük. 180 fokon 15-20 percig sütjük.
A tejben megfőzük a pudingot, majd hagyjuk kihűlni. Mixerrel kikeverjük a cukrot a vajjal és lassan hozzáadjuk a kihűlt pudingot, majd az aromát is és az egészet krémesre keverjük.
A zselatint a csomagon található elkészítesi javaslat szerint készítjük el, amihez kevés citromlevet is keverünk.
A gyümölcsöt megmossuk és felszeleteljük.
A tésztából karikákat szaggatunk ki. Ezeket bevonjuk krémmel és kókuszreszelékbe forgatjuk. A tortácskák tetejét krémmel díszítjuk körben, a közepére pedig majd a gyümölcsök kerülnek. A gyümölcsöket pedig bevonjuk a még folyékony zselatinnal.
Jó étvágyat kívánok :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »