Gyömbéres keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 5 dkg kukoricaliszt
- 2 púpos kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 púpos kávéskanál fahéj
- 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 nagy csipet sütőpor
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg puha vaj
- 5 evőkanál méz
Elkészítése:
A liszteket összekeverjük a gyömbérrel, a fahéjjal és a porcukorral. Hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sütőport is, majd ezt az egészet elmorzsoljuk a puha vajjal.
Ezután hozzáadjuk a mézet, és összegyúrjuk a tésztát.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
Kinyújtjuk a tésztát és tetszőleges formákat szúrunk ki belőle.
Egymástól távol sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.
8-12 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
Tipp:
Ha nagyon ragadna a tészta, akkor tehetünk még hozzá egy kis lisztet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »