Gyömbéres keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 5 dkg kukoricaliszt
- 2 púpos kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 púpos kávéskanál fahéj
- 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 nagy csipet sütőpor
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg puha vaj
- 5 evőkanál méz
Elkészítése:
A liszteket összekeverjük a gyömbérrel, a fahéjjal és a porcukorral. Hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sütőport is, majd ezt az egészet elmorzsoljuk a puha vajjal.
Ezután hozzáadjuk a mézet, és összegyúrjuk a tésztát.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
Kinyújtjuk a tésztát és tetszőleges formákat szúrunk ki belőle.
Egymástól távol sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.
8-12 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
Tipp:
Ha nagyon ragadna a tészta, akkor tehetünk még hozzá egy kis lisztet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »