Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyömbéres-csokoládés keksz recept

Gyömbéres-csokoládés keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg csokoládé (70%-os)
    • 0,5 ek reszelt gyömbér
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 3 ek hideg víz
    • 10 dkg vaj
    • 5 dkg barna cukor
    • 2 dkg kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 0,5 dl méz
    • 20 dkg liszt
    • 0,5 tk őrölt fahéj
    • 0,5 ek kakaópor (holland)
    • kristálycukor a hempergetéshez

    Elkészítése:

    A gyömbért reszeljük le, a csokit vágjuk apróra, a szódabikarbónát pedig keverjük simára a vízzel.

    A cukrokat és a mézet tegyük keverőtálba. Adjuk hozzá a puha vajat, és keverjük simára. Adjuk hozzá a reszelt gyömbért és a vizet, amiben feloldottuk a szódabikarbónát.

    A lisztet keverjük el a kakaóporral és az őrölt fahéjjal, majd kanalazzuk a vajas-cukros keverékhez, és keverjük folyamatosan, csomómentesre. Végül forgassuk bele a felaprított csokoládét.

    Néhány órára (vagy egy éjszakára) tegyük hűtőbe a tésztát.

    A lehűlt tésztából formázzunk diónyi golyókat, és  hempergessük meg a kristálycukorban. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kissé távolabb, és a kezünkkel kicsit (éppen csak) lapítsuk le.

    180 fokra előmelegített sütőben, süssük 10-12 perc alatt készre.

    A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

    Az elkészült keksz nagyon finom omlós, száraz helyen hosszabb ideig is eltartható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá