Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grízes krémes recept

Grízes krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek liszt
    • 9 ek cukor
    • 1 ek kakaópor (cukrozatlan)
    • 1 csipet só
    • 0,5 dl napraforgó olaj
    • fél csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 6 dl tej
    • 5 púpozott ek búzadara
    • 7,5 dkg porcukor
    • 7,5 dkg kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)

    Elkészítése:

    Tészta elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a sót, és a kakaóport.

    A tojások fehérjét kemény habbá felverjük a maradék cukorral.

    A tojássárgás krémhez keverjük a felvert habot óvatosan, majd a sütőporral kevert lisztet apránként hozzáadjuk. Finoman összekeverjük az egészet.

    Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük a masszát, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük (tűpróba). Ha kihűlt, vízszintesen kettévágjuk.

    Krém elkészítése:

    A tejet a kristálycukorral és a búzadarával felforraljuk. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Időnként megkeverve kihűtjük.

    A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A KIHŰLT grízes krémmel alaposan összekeverjük.

    A krém felét a lapok közé kenjük, a másik felét pedig a tészta tetejére. Kakaóporral megszórjuk a tetejét.

    Felszeletelés előtt legalább 1-2 órát a hűtőben pihentetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá