Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gibanica recept

Gibanica
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Omlós tészta:

    • 20 dkg finomliszt
    • 10 dkg vaj
    • csipet só
    • csipet cukor
    • kevés hideg víz

    Almás töltelék:

    • 1 kg alma
    • 3-4 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 tk őrölt fahéj

    Túrós töltelék:

    • 50 dkg túró
    • 10 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Mákos töltelék:

    • 30 dkg őrölt mák
    • 10 dkg cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • kb 1,5 dl tej

    Diós töltelék:

    • 30 dkg darált dió
    • 10 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • kb 1,5 dl tej

    Továbbá:

    • 2 cs réteslap
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis pohár tejföl (140 g)

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal annyi vízzel összegyúrjuk, hogy összeálljon a tészta. majd átlátszó fóliába tekerve hűtőbe tesszük.

    Az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, állni hagyjuk, majd a levétől alaposan kinyomkodjuk. Azután hozzákeverjük a cukrot és a fahéjat.

    A túrós töltelék hozzávalóit krémesre keverjük.

    A mákoshoz, a darált mákot egy tálba tesszük és elkeverjük benne a citrom héját. A tejet a cukrokkal felforraljuk, majd leforrázzuk vele a mákot.

    A diós tölteléket is úgy készítjük mint a mákosat.

    Az omlós tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, elkenjük rajta a mákos töltelék felét, majd betakarjuk 2 réteslappal (a túllógó széleket a töltelékre hajtjuk) azután lekenjük vékonyan a tojásos tejföl keverékével. Erre kerül a túrós töltelék fele, ismét 2 réteslap, kenés, erre simítjuk a diós töltelék felét, ismét 2 réteslap, kenés és végül az almás töltelék fele. Betakarjuk ismét 2 réteslappal és megkenjük vékonyan a tejfölös tojással.

    A rétegezést ismét elvégezzük, majd a tetejét betakarjuk a megmaradt réteslapokkal, lekenjük és 160 °C-on kb 1 órán át sütjük.

    Sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd hosszúkás szeletekre vágjuk és porcukorral meghintve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá