Gibanica

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Omlós tészta:

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • csipet só
  • csipet cukor
  • kevés hideg víz

Almás töltelék:

  • 1 kg alma
  • 3-4 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tk őrölt fahéj

Túrós töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 tojás

Mákos töltelék:

  • 30 dkg őrölt mák
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • kb 1,5 dl tej

Diós töltelék:

  • 30 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • kb 1,5 dl tej

Továbbá:

  • 2 cs réteslap
  • 1 tojás
  • 1 kis pohár tejföl (140 g)