Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés szelet recept

Gesztenyés szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12,5 dkg liszt
    • 5 dkg darált dió
    • 12,5 dkg porcukor
    • 1 tk vanília aroma
    • 2 ek forró víz
    • 1 mk sütőpor
    • 1 tk mézes-fűszerkeverék

    Krém:

    • 15 dkg mascarpone
    • 2 dl habtejszín
    • porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2-3 ek savanykás lekvár

    Tetejére:

    • 15-20 dkg rumos gesztenyemassza
    • olvasztott csokoládé

    Elkészítése:

    A keverőtálba beletesszük a porcukrot, majd hozzáadjuk az egész tojásokat. Robotgéppel jó habosra keverjük. (Legalább háromszoros mennyiséget kapjunk!!!!)
    Ekkor állandó keverés mellett belecsorgatjuk a vanília aromát, majd kanalanként hozzáadjuk a forró vizet. Még pár percig így keverjük tovább.

    A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a masszához szitáljuk, majd rákanalazzuk a darált diót és a mézes-fűszerkeveréket. Fakanállal óvatosan összeforgatjuk.

    Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk.

    Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 15 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 150 fokon, 12 percig sütöttem.) A sütőből kivéve a sütőpapírt lehúzzuk a tésztáról, majd rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük.

    A mascarponét simára keverjük az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverjük. (Sima habtejszínhez habfixáló is kell, különben összeesik a hab.)

    A teljesen kihűlt piskótát két egyenlő részre elvágjuk, majd az egyik lapot megkenjük savanykás lekvárral. Ezután ráhelyezzük a másik lapot, és annak a tetejére egyenletesen rákenjük a mascarponés-habos krémet.

    A krém tetejére ráreszeljük a gesztenyemasszát, majd a tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk.
    (Én a csokoládét felszeletelés után csorgattam a gesztenye tetejére.)

    Egy kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek, majd ízlés szerint felszeleteljük.

    A gesztenyés szelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 308 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 33 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá