Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A keverőtálba beletesszük a porcukrot, majd hozzáadjuk az egész tojásokat. Robotgéppel jó habosra keverjük. (Legalább háromszoros mennyiséget kapjunk!!!!)
Ekkor állandó keverés mellett belecsorgatjuk a vanília aromát, majd kanalanként hozzáadjuk a forró vizet. Még pár percig így keverjük tovább.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a masszához szitáljuk, majd rákanalazzuk a darált diót és a mézes-fűszerkeveréket. Fakanállal óvatosan összeforgatjuk.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 15 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 150 fokon, 12 percig sütöttem.) A sütőből kivéve a sütőpapírt lehúzzuk a tésztáról, majd rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük.
A mascarponét simára keverjük az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverjük. (Sima habtejszínhez habfixáló is kell, különben összeesik a hab.)
A teljesen kihűlt piskótát két egyenlő részre elvágjuk, majd az egyik lapot megkenjük savanykás lekvárral. Ezután ráhelyezzük a másik lapot, és annak a tetejére egyenletesen rákenjük a mascarponés-habos krémet.
A krém tetejére ráreszeljük a gesztenyemasszát, majd a tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk.
(Én a csokoládét felszeletelés után csorgattam a gesztenye tetejére.)
Egy kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek, majd ízlés szerint felszeleteljük.