Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés szelet recept

Gesztenyés szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • A tésztához:

    • 10 dkg finomliszt
    • 1/2 sütőpor
    • 3 dkg étkezési keményítő
    • 2 ek kakaópor
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 12,5 dkg vaj
    • 1/4 kk őrölt fahéj
    • 1/2 citrom reszelt héja

    A töltelékhez:

    • 2-3 ek baracklekvár
    • 40 dkg gesztenyemassza
    • 1/2 fiola rum
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 8 dkg cukor
    • 2,5 dl habtejszín

    A díszítéshez:

    • 1,5 dl habtejszín

    Elkészítése:
    30×40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.

    Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel habosra keverjük 10 perc alatt. A puha vajat,őrölt fahéjat,reszelt citrom héját hozzáadjuk és jól kiverjük.
    Végül a lisztet,keményítőt,kakaóport,sütőport is elvegyítjük a tojásos masszában. A masszát a tepsibe simítjuk és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

    A krémet elkészítjük.
    A tojássárgákat porcukorral vízgőz felett krém sűrűségűre keverjük. Gőzről levéve hozzákeverjük a gesztenyemasszát,rumaromát. A tejszínt keményre verjük és a gesztenyés masszával egybe keverjük.

    A tésztalapot sütőből kivéve baracklekvárral lekenjük. A kihűlt tésztára kenjük a krém 2/3 részét. 4 lapra vágjuk a rövidebb oldalával párhuzamosan.

    2-2 lapot egymásra fektetjük,le is nyomkodjuk könnyedén, majd az oldalit és tetejét is bevonjuk a maradék krémmel.
    Villával megcifrázzuk.

    A tejszínt kemény habbá verjük és díszítjük vele a süteményt.
    Én még csokoládé forgáccsal is megszórtam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá