Gesztenyés szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

A tésztához:

  • 10 dkg finomliszt
  • 1/2 sütőpor
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 2 ek kakaópor
  • 6 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 1/4 kk őrölt fahéj
  • 1/2 citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • 2-3 ek baracklekvár
  • 40 dkg gesztenyemassza
  • 1/2 fiola rum
  • 3 db tojássárgája
  • 8 dkg cukor
  • 2,5 dl habtejszín

A díszítéshez:

  • 1,5 dl habtejszín

Elkészítése:
30×40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.

Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel habosra keverjük 10 perc alatt. A puha vajat,őrölt fahéjat,reszelt citrom héját hozzáadjuk és jól kiverjük.
Végül a lisztet,keményítőt,kakaóport,sütőport is elvegyítjük a tojásos masszában. A masszát a tepsibe simítjuk és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

A krémet elkészítjük.
A tojássárgákat porcukorral vízgőz felett krém sűrűségűre keverjük. Gőzről levéve hozzákeverjük a gesztenyemasszát,rumaromát. A tejszínt keményre verjük és a gesztenyés masszával egybe keverjük.

A tésztalapot sütőből kivéve baracklekvárral lekenjük. A kihűlt tésztára kenjük a krém 2/3 részét. 4 lapra vágjuk a rövidebb oldalával párhuzamosan.

2-2 lapot egymásra fektetjük,le is nyomkodjuk könnyedén, majd az oldalit és tetejét is bevonjuk a maradék krémmel.
Villával megcifrázzuk.

A tejszínt kemény habbá verjük és díszítjük vele a süteményt.
Én még csokoládé forgáccsal is megszórtam.