A tésztához:
A töltelékhez:
A díszítéshez:
Elkészítése:
30×40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel habosra keverjük 10 perc alatt. A puha vajat,őrölt fahéjat,reszelt citrom héját hozzáadjuk és jól kiverjük.
Végül a lisztet,keményítőt,kakaóport,sütőport is elvegyítjük a tojásos masszában. A masszát a tepsibe simítjuk és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
A krémet elkészítjük.
A tojássárgákat porcukorral vízgőz felett krém sűrűségűre keverjük. Gőzről levéve hozzákeverjük a gesztenyemasszát,rumaromát. A tejszínt keményre verjük és a gesztenyés masszával egybe keverjük.
A tésztalapot sütőből kivéve baracklekvárral lekenjük. A kihűlt tésztára kenjük a krém 2/3 részét. 4 lapra vágjuk a rövidebb oldalával párhuzamosan.
2-2 lapot egymásra fektetjük,le is nyomkodjuk könnyedén, majd az oldalit és tetejét is bevonjuk a maradék krémmel.
Villával megcifrázzuk.
A tejszínt kemény habbá verjük és díszítjük vele a süteményt.
Én még csokoládé forgáccsal is megszórtam.