Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés piskóta recept

Gesztenyés piskóta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek kristálycukor
    • 9 ek liszt
    • 1 mk szódabikarbóna

    Krémhez:

    • 10 dkg margarin
    • 3 ek porcukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag gesztenyemassza
    • 2 ek rum

    Hab bevonat:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 18 dkg kristálycukor

    Csokimáz:

    • 8 dkg vaj
    • 8 dkg porcukor
    • 2 dkg kakaópor
    • 2 ek tej
    • 2 ek búzakeményítő (liszt is jó)

    Tészta kenéséhez

    • baracklekvár

    Elkészítése:

    Nyolc tojás fehérjét kemény habbá verünk, hozzáadjuk a kristálycukrot, azzal is verjük. Végül a tojások sárgáját keverjük hozzá. A liszttel összekeverjük a szódaport, és óvatosan a habhoz keverjük. Zsírozott lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Hűtjük.

    Krém készítése:
    10 dkg vajat 3 ek. porcukorral, 1 egész tojással jó habosra keverünk. Beleteszünk 1 csomag gesztenyemasszát és 2 ek. rumot. Az egészet jól kikeverjük.

    A kihűlt piskótát ketté vágjuk, mindkét oldalát baracklekvárral megkenjük és megtöltjük a krémmel. Rátesszük a másik lapot.
    Elkészítjük a habbevonatot. 3 tojás fehérjét 18 dkg kristálycukorral gőz fölött kemény habbá verjük és gyorsan a tészta tetejére kenjük.

    Tetejére csokimázat készítünk:
    2 kanál tejben megolvasztjuk a 8 dkg vajat. A cukrot, a kakaót és a keményítőt összekeverjük és az olvasztott vajhoz adjuk. Simára keverjük, sűrűsödésig összemelegítjük. ( Nem szabad forralni!) Ezzel öntjük le a habot.

    Tipp:

    Mielőtt a tojásfehérjét a gőz fölé tennénk, verjük fel kemény habbá, tegyük bele a cukrot és csak utána tegyük fel a gőzre.Mindig kristálycukorral készítsük, nem lesz folyós.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá