Gesztenyés piskóta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 8 tojás
  • 8 ek kristálycukor
  • 9 ek liszt
  • 1 mk szódabikarbóna

Krémhez:

  • 10 dkg margarin
  • 3 ek porcukor
  • 1 egész tojás
  • 1 csomag gesztenyemassza
  • 2 ek rum

Hab bevonat:

  • 3 tojás fehérje
  • 18 dkg kristálycukor

Csokimáz:

  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 2 ek tej
  • 2 ek búzakeményítő (liszt is jó)

Tészta kenéséhez

  • baracklekvár

Elkészítése:

Nyolc tojás fehérjét kemény habbá verünk, hozzáadjuk a kristálycukrot, azzal is verjük. Végül a tojások sárgáját keverjük hozzá. A liszttel összekeverjük a szódaport, és óvatosan a habhoz keverjük. Zsírozott lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Hűtjük.

Krém készítése:
10 dkg vajat 3 ek. porcukorral, 1 egész tojással jó habosra keverünk. Beleteszünk 1 csomag gesztenyemasszát és 2 ek. rumot. Az egészet jól kikeverjük.

A kihűlt piskótát ketté vágjuk, mindkét oldalát baracklekvárral megkenjük és megtöltjük a krémmel. Rátesszük a másik lapot.
Elkészítjük a habbevonatot. 3 tojás fehérjét 18 dkg kristálycukorral gőz fölött kemény habbá verjük és gyorsan a tészta tetejére kenjük.

Tetejére csokimázat készítünk:
2 kanál tejben megolvasztjuk a 8 dkg vajat. A cukrot, a kakaót és a keményítőt összekeverjük és az olvasztott vajhoz adjuk. Simára keverjük, sűrűsödésig összemelegítjük. ( Nem szabad forralni!) Ezzel öntjük le a habot.

Tipp:

Mielőtt a tojásfehérjét a gőz fölé tennénk, verjük fel kemény habbá, tegyük bele a cukrot és csak utána tegyük fel a gőzre.Mindig kristálycukorral készítsük, nem lesz folyós.