Hozzávalók:
Piskótához:
Krémhez:
Hab bevonat:
Csokimáz:
Tészta kenéséhez
Elkészítése:
Nyolc tojás fehérjét kemény habbá verünk, hozzáadjuk a kristálycukrot, azzal is verjük. Végül a tojások sárgáját keverjük hozzá. A liszttel összekeverjük a szódaport, és óvatosan a habhoz keverjük. Zsírozott lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Hűtjük.
Krém készítése:
10 dkg vajat 3 ek. porcukorral, 1 egész tojással jó habosra keverünk. Beleteszünk 1 csomag gesztenyemasszát és 2 ek. rumot. Az egészet jól kikeverjük.
A kihűlt piskótát ketté vágjuk, mindkét oldalát baracklekvárral megkenjük és megtöltjük a krémmel. Rátesszük a másik lapot.
Elkészítjük a habbevonatot. 3 tojás fehérjét 18 dkg kristálycukorral gőz fölött kemény habbá verjük és gyorsan a tészta tetejére kenjük.
Tetejére csokimázat készítünk:
2 kanál tejben megolvasztjuk a 8 dkg vajat. A cukrot, a kakaót és a keményítőt összekeverjük és az olvasztott vajhoz adjuk. Simára keverjük, sűrűsödésig összemelegítjük. ( Nem szabad forralni!) Ezzel öntjük le a habot.
Mielőtt a tojásfehérjét a gőz fölé tennénk, verjük fel kemény habbá, tegyük bele a cukrot és csak utána tegyük fel a gőzre.Mindig kristálycukorral készítsük, nem lesz folyós.