Gesztenyés krémes recept

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 7 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 8 evőkanál kristálycukor
- 15 dkg margarin
Tetejére:
- 400 ml habtejszín
- 2 cs habfixáló
- 25 dkg gesztenyemassza
- dekorcukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd beledolgozzuk a sárgákat is és végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A masszát egy sütőpapíros tepsibe öntjük és 180 fokon kb 30-35 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A krémhez a tejben a pudingporokat és a cukrot sűrűre főzzük, majd ha kihűlt, akkor a puha margarinnal kihabosítjuk.
Az elkészített krémet rákenjük a megsült piskótára.
A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót, majd gesztenyemasszát is beledolgozzuk és a vaníliás krémre simítjuk.
Ízlés szerint dekoráljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »