Gesztenyés krémes recept

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 7 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 8 evőkanál kristálycukor
- 15 dkg margarin
Tetejére:
- 400 ml habtejszín
- 2 cs habfixáló
- 25 dkg gesztenyemassza
- dekorcukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd beledolgozzuk a sárgákat is és végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A masszát egy sütőpapíros tepsibe öntjük és 180 fokon kb 30-35 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A krémhez a tejben a pudingporokat és a cukrot sűrűre főzzük, majd ha kihűlt, akkor a puha margarinnal kihabosítjuk.
Az elkészített krémet rákenjük a megsült piskótára.
A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót, majd gesztenyemasszát is beledolgozzuk és a vaníliás krémre simítjuk.
Ízlés szerint dekoráljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »